2011. március 14., hétfő

Harcos lány a jeges vízben


A hosszú hétvégén volt egy kis szabadidőm, meg persze kedvem és nem utolsó sorban egy kis restanciám is, ezért nekiláttam, hogy készítsek egy új képet. A szomszédasszony lányáról még a jómúltkor lekaptunk egy pár fotót, ezekből kellett volna valamit összehoznom felelőtlen ígéretem szerint. Ismét csak a képek válogatása közben jött az ötlet, mi lenne, ha Dalmicsekből harcos lányt faragnánk, aki épp a jeges vízben álldogálva néz - nem annyira - ránk, hideg tekintettel.
Kiindulásnak akadt egy fotó a fagyos ártérről, melyet az egyik télvégi családi sétánkon, a mártélyi Tisza-holtágban készítettem. Ehhez jött párba a másik fénykép a modell testéről, a fejet egy harmadik képről szedtem - az jobban illett a tervhez -, a keze pedig egy negyediken állt jól. Kellett még egy kard, meg egy jó kis tetkó a hátára, és már együtt is voltak az összetevők.

A többi már csak idő és munka kérdése volt, s később még egy kis finomítás a nyomtatás előtt.4 megjegyzés:

 1. Köszi!
  Küldesz egy képet, rólad is csinálok ilyet. :-)

  VálaszTörlés
 2. Szia Ervin , megkérdezhetem, mivel dolgozol?

  VálaszTörlés
 3. Kedves Névtelen!

  Nagy titkot nem tudok elárulni neked, aránylag egyszerű módszerrel dolgozom. A fotókat egy Canon EOS Kiss X4-essel csinálom. Kiegészítőként szolgál hozzá egy kisebb stúdióvaku szett. Próbálok fotós babérokra is törni. :-)
  A képfeldolgozáshoz, tervezéshez több féle programot is használok, vektor- és pixelgrafikusakat egyaránt, de a hangsúly nem is ezen van, hisz elvégre ezek csak eszközök. Nem egy adott szoftver verziószámán múlik a képed minősége. ;-)
  Annál inkább a printeren. A nyomtatáshoz ismét egy Canon eszközt szoktam segítségül hívni, egy iPF6100-ast. Ez a nyomtató brilliáns színekkel dolgozik, 12 fejes, szemben az átlagos 4-gyel, így árnyalatai sokkal gazdagabbak. És színei ráadásul még tartósak is.

  Ha valami kérdésed adódna még, nyugodtan keress meg személyesen, jobbra fönt vannak az elérhetőségeim.

  Üdv,
  Ervin

  VálaszTörlés