Mozaikkép céges logóból

Magánmegrendelőkön kívül cégek is megkeresnek, hogy készítsek számukra mozaikképet. Volt már, hogy egy nyugdíjba vonuló munkatársat leptek meg egy csoportképpel, de volt, hogy a cég egyik vezetőjét egy számára kedves grafikával, mely a kollektíva fotóiból lett kirakva.

És többször kérik azt is, hogy a fő motívum a cég logója legyen, a mozaikelemek pedig az általuk forgalmazott termékek. Legutóbb is ez történt, amikor is az Orosco Kft. referenciaképeivel kellett dolgoznom, nevesül zöldségfotókkal.

A logók esetében a mozaikkészítés másképp működik, mint a rendes fényképeknél. Az alapképnek nincsenek tónusai, színátmenetei, tehát a kép máshogy - sokkal direktebb módon - fog a mozaikhálóra hatni, mint pl. teszi azt egy portré- vagy egy családi fotó.

Megrendelőm pendrive-on biztosította számomra a zöldségek fényképeit. A logó vektoros formában kértem, így lehetett a legjobb, pengeéles minőséget produkálni. A mozaik készítésénél egyedi technikát alkalmaztam, a kép szélein nagyobb elemekkel dolgoztam, míg a logó fele kisebbekkel. Íme az elkészült terv:


És íme egy közeli részlet a képből:


Végül egy fotó a legyártott, keretezett végtermékről:



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy esküvő pillanatai egy képben

Olajfestmény hatás fotóból

Erdő - absztrakt triptichon