2016. január 22., péntek

Mozaikkép céges logóból

Magánmegrendelőkön kívül cégek is megkeresnek, hogy készítsek számukra mozaikképet. Volt már, hogy egy nyugdíjba vonuló munkatársat leptek meg egy csoportképpel, de volt, hogy a cég egyik vezetőjét egy számára kedves grafikával, mely a kollektíva fotóiból lett kirakva.

És többször kérik azt is, hogy a fő motívum a cég logója legyen, a mozaikelemek pedig az általuk forgalmazott termékek. Legutóbb is ez történt, amikor is az Orosco Kft. referenciaképeivel kellett dolgoznom, nevesül zöldségfotókkal.

A logók esetében a mozaikkészítés másképp működik, mint a rendes fényképeknél. Az alapképnek nincsenek tónusai, színátmenetei, tehát a kép máshogy - sokkal direktebb módon - fog a mozaikhálóra hatni, mint pl. teszi azt egy portré- vagy egy családi fotó.

Megrendelőm pendrive-on biztosította számomra a zöldségek fényképeit. A logó vektoros formában kértem, így lehetett a legjobb, pengeéles minőséget produkálni. A mozaik készítésénél egyedi technikát alkalmaztam, a kép szélein nagyobb elemekkel dolgoztam, míg a logó fele kisebbekkel. Íme az elkészült terv:


És íme egy közeli részlet a képből:


Végül egy fotó a legyártott, keretezett végtermékről:Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Én ajánlom

Olajfestmény hatás fotóból

Ma délelőtt új technikával próbálkoztam, és ennek végeredménye lett az alábbi kép. Az olajfestmény hatású grafikához az eredeti fotót az Aff...

Mások ezt olvasták