2015. december 4., péntek

Kacskaringók, körök, képek

Nemrégiben az egyik kedves megrendelőm először telefonon keresett meg, és elmondta, hogy a fás mozaik tetszik neki a mintaképeim közül, ő is olyasmit szeretne lánya 18. születésnapjára. Azt hittem, erre gondolt...
Aztán emailben elküldte megrendelését, és a megjegyzésben árnyalta a képet: "Szeretném, ha a fának kacskaringós ágacskái lennének, a lombja elkülönülne a háttértől, és a lombból néhány köröcske, vagy virág emelkedne ki, bennük nagyobb méretű fotóval." A mellékletben küldött mintákat is az elképzeléséről.


Nyolc kép lett kiválasztva a fára, a nagylány életének legfontosabb pillanataiból, a háttérbe pedig további 116 fotó. Az elképzeléshez nem illett a klasszikus mozaikos háttér, ezért arra gondoltam, hogy ez a sok fotó is köröcskékben kapjon helyett a fa mögötti térben úszkálva, egy kicsit halványabban.

Először az alkotás szerkezeti vázlatát készítettem el:

Majd miután ez tetszett megrendelőmnek, folytattam, és kérésére türkizes árnyalatban kifestettem a képet:

Végül helyükre kerültek a fényképek is:

Jóváhagyás után művészpapírra lett kinyomtatva a kép 70x50 cm-es méretben, végül modern, galériakeretezést kapott. Gyorsan szállítottuk és másnap már át is lehetett adni a nagy napon! :-)


Harmadnap pedig ezt a levelet kaptam:

"Kedves Ervin!

A kép egyszerűen csodálatos, Eszterkémnek is nagyon tetszik! Köszönjük szépen :)

X"

Köszönet érte! Az ilyen visszajelzésekért érdemes dolgozni... :-)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

FRISSÍTÉS!

Meglátva a kompozíciót, egy másik kedves, visszatérő megrendelőm arra kért, neki is készítsek egy hasonló alkotást. Megváltoztattuk a színeket, kicsit kislányosabbá téve a képet. Íme az újabb végeredmény:


És a kész, kinyomtatott, keretezett kép:
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Én ajánlom

Olajfestmény hatás fotóból

Ma délelőtt új technikával próbálkoztam, és ennek végeredménye lett az alábbi kép. Az olajfestmény hatású grafikához az eredeti fotót az Aff...

Mások ezt olvasták