2015. október 14., szerda

Egy esküvő pillanatai egy képben

Kedves barátaink, Márti és Tóni, összeházasodtak.

A történetet kezdhetném az elején, ott, hogy a meghívókat az én párom tervezte és készítette, épp úgy, mint ahogy a köszönetajándék dobozkáját és még pár kiegészítőt is, de erről majd legközelebb, egy külön bejegyzésben. Az is lehet, hogy majd Kata írja meg... ;-)

Aztán folytathatnám ott, milyen szép volt a szertartás, milyen jó hangulatú a lakodalom. Kifulladásig roptuk a táncot...

Most mégis inkább arról írok, hogy az esküvő után megkeresett a nagy fiuk azzal a kéréssel, hogy lepjük meg a nászútról hazatérő ifjú párt egy fotómozaikkal, egy mozaikképpel, mely a nagy nap eseményein készült fotókat tartalmazza. 80x60 cm-es, vászonra nyomtatott, vakrámára feszített kép elkészítésében állapodtunk meg.

Ekkor elkezdődött a munka. Kiváló együttműködésünknek hála, az esemény fotósától, Fekete Robitól - Robert Photo - hamar megkaptuk az összes képet. Ezer sok százat! Ez így rengeteg, el se fért volna mind a mozaikon, ill. sok hasonló beállítású is volt, ezért az állományt leszűkítettük kb. 300 darabra. Azokat a fényképeket választottuk ki, amelyek kicsiben is jól mutatnak még. A háttérelemeket 3,5 cm-esre vettem. Vászonnyomat lévén ezek a fotók nem lehetnek ennél sokkal kisebbek, mert akkor az anyag textúrája miatt nem nagyon lehetne felismerni a rajta lévő személyeket. Amúgy sem érdemes 2 cm-nél kisebb fényképeket alkalmazni egy fotómozaiknál.


Fiatal megrendelőm két képet is hozott, rám bízva, hogy melyiket választom főképnek, azaz annak a fotónak, amelyet a többi majd ki fog adni. Erre az alábbira esett a választás:


A 3:2-es arányú kép nem felelt meg a választott képméret 4:3-as arányának. Vagy meg kellett volna vágnom a fotó két szélét, vagy - és én inkább ezt választottam - kitoldanom felülről. Miután ez megvolt, már csak el kellett készítenem a mozaikot.

Mozaikkép.hu - esküvői fotómozaik

A tervet emailben elküldtem jóváhagyásra, telefonon gyorsan meg is jött az engedély. :-) Ezután matt művészvászonra nyomtattam ki az anyagot. Nyomtatás után a képet selyemlakkal kezeltem, e kezelés selymes fényt ad a képnek, és további felületi védelmet is. Rám már csak a keretre feszítés, és a csomagolás feladata maradt.

Mozaikkép.hu - esküvői fotómozaik

Az újdonsült házaspár gyermekeire pedig az, hogy felrakják a mozaikképet otthon a falra, és meglepjék vele a nászútról hazatérőket. Úgy hallottuk, sikerült... :-)


A nagyításokhoz kattints a képekre, ha pedig te is szeretnél egy fotómozaikot, keress fel honlapomon keresztül - www.mozaikkep.hu -, szívesen segítek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Én ajánlom

Olajfestmény hatás fotóból

Ma délelőtt új technikával próbálkoztam, és ennek végeredménye lett az alábbi kép. Az olajfestmény hatású grafikához az eredeti fotót az Aff...

Mások ezt olvasták