3D-s tapéta

avagy, út a tökéletes harmóniáig

Az egyik legutóbbi kedves tapéta megrendelőnk is egyedi kéréssel keresett meg bennünket. Felújítandó lakásának a terét szerette volna bővíteni egy 3D-hatású tapétával. Talált is egyet a neten, de az méretben nem passzolt a szoba falához, továbbá szeretett volna hozzá egy kis kiegészítést, mégpedig egy jin-jang jelet, a messzi távolban előtűnően.

A kompozíció így azt sugallja, hogy bár nehéz, göröngyös az út a tökéletes harmóniáig, de az halványan azért látszik az alagút végén, nem lehetetlen ezt a harmóniát magunkban kialakítani.

Miből is kezdtünk el dolgozni?

  • Először is a netes fotót nagy felbontásban letöltöttük a Shutterstock fotógyűjteményből.
  • Aztán kaptunk egy képet a jin-jang jelről, amiről később kiderült, hogy ez egy lábtörlő fotója. 😉
  • Illetve jött még egy elég precíz méretrajz is.

      

A munkát egy gyors látványterv elkészítésével kezdtük. Kértünk egy fotót a dekorálandó falról, kiegyenesítettük az optikai torzítást, majd ráhelyeztük a kezdetleges tervet.


Ezután a  finomhangolásra került a sor, a színek beállítására, a jin-jang jel kiszerkesztésére, hogy az a lehető legjobb minőségben kerüljön a tapétára, ne az eredeti fotót kelljen megjeleníteni.

A tervezési folyamatban a kontúr lekerült jelről, és lebegő gömbbé lett alakítva - így az jobban passzol oda, valósággal beleolvad a távoli térbe.


A terv elfogadása után legyártottuk a tapétát. A tekercsek mellé egy segédletet is készítettünk a piktor számára, mely jelölte a csíkok kiosztását:


És a kész tapéta, már fent a falon, az ügyfelünk által küldött fotón:


Ha Önnek is egyedi elképzelései vannak tapétájáról, keressen bennünket bátran, segítünk azt falra vinni.

Hajdú Ervin Ottó
digitális grafikus
Bíborördög Kft.
+36 70 978 60 48

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Olajfestmény hatás fotóból

Erdő - absztrakt triptichon