2021. január 27., szerda

3D-s tapéta

avagy, út a tökéletes harmóniáig

Az egyik legutóbbi kedves tapéta megrendelőnk is egyedi kéréssel keresett meg bennünket. Felújítandó lakásának a terét szerette volna bővíteni egy 3D-hatású tapétával. Talált is egyet a neten, de az méretben nem passzolt a szoba falához, továbbá szeretett volna hozzá egy kis kiegészítést, mégpedig egy jin-jang jelet, a messzi távolban előtűnően.

A kompozíció így azt sugallja, hogy bár nehéz, göröngyös az út a tökéletes harmóniáig, de az halványan azért látszik az alagút végén, nem lehetetlen ezt a harmóniát magunkban kialakítani.

Miből is kezdtünk el dolgozni?

  • Először is a netes fotót nagy felbontásban letöltöttük a Shutterstock fotógyűjteményből.
  • Aztán kaptunk egy képet a jin-jang jelről, amiről később kiderült, hogy ez egy lábtörlő fotója. 😉
  • Illetve jött még egy elég precíz méretrajz is.

      

A munkát egy gyors látványterv elkészítésével kezdtük. Kértünk egy fotót a dekorálandó falról, kiegyenesítettük az optikai torzítást, majd ráhelyeztük a kezdetleges tervet.


Ezután a  finomhangolásra került a sor, a színek beállítására, a jin-jang jel kiszerkesztésére, hogy az a lehető legjobb minőségben kerüljön a tapétára, ne az eredeti fotót kelljen megjeleníteni.

A tervezési folyamatban a kontúr lekerült jelről, és lebegő gömbbé lett alakítva - így az jobban passzol oda, valósággal beleolvad a távoli térbe.


A terv elfogadása után legyártottuk a tapétát. A tekercsek mellé egy segédletet is készítettünk a piktor számára, mely jelölte a csíkok kiosztását:


És a kész tapéta, már fent a falon, az ügyfelünk által küldött fotón:


Ha Önnek is egyedi elképzelései vannak tapétájáról, keressen bennünket bátran, segítünk azt falra vinni.

Hajdú Ervin Ottó
digitális grafikus
Bíborördög Kft.
+36 70 978 60 48

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Én ajánlom

Olajfestmény hatás fotóból

Ma délelőtt új technikával próbálkoztam, és ennek végeredménye lett az alábbi kép. Az olajfestmény hatású grafikához az eredeti fotót az Aff...

Mások ezt olvasták