Montázs Pataky Attila születésnapjára

Egy igencsak kedves kéréssel keresett meg az egyik megrendelőm, gyerekkorom egyik kedvenc magyar zenekara frontemberének, Pataky Attilának a születésnapjára kellett egy meglepetés fotómontázst készítenem. Az alapötletet a következő kép adta:

Ezen a képen kellett volna Attila, a hun vezér arcát kicserélnem az Edda Művek vezérének arcára. Volna, mert maga a kép annyira kicsi felbontású volt, hogy egy nagy méretű minőségi nyomtatásra alkalmatlan lett volna, márpedig a cél egy 100x70-es vászonkép alkotása volt.

Viszont nem hagyva veszve az ötletet, e vezérfonal mellett hamarosan összegyűltek egy új montázs alapjául szolgáló fotók, grafikák: maga a hun vezér képe nagyban, egy illusztráció hun harcosokról, az Edda logó és az együttesről is pár fénykép. Íme a digitális paletta, melyekkel el tudtam kezdeni dolgozni:

A végső koncepció így a következőképp alakult: 

  • a két alapkép összeillesztése (hun vezér és csapatai)
  • Attila és a hun harcosok arcainak cseréje
  • a háttérben pedig az Edda Művek logó vízjelszerű elhelyezése. 

Az alapképek összeillesztésén túl azokat ki is kellett egészíteni felül egy kis éggel, alól némi kövezettel. Az arcok színben, árnyékolásban az eredeti képekhez lettek igazítva, lehetőség szerint próbálva felvenni azok pozícióját, tartását. Az Edda logó vektorizálva lett, így nagy nyomtatás mellett is élesek lettek a kontúrjai.


A kész kép végül 100x70-es méretben, szatén művészvászonra lett kinyomtatva, majd vakrámára feszítve és fekete árnyékkerettel körbevéve - a még exkluzívabb hatás érdekében. S végül tartva a rövid határidőt, a montázs a posta által 1 nap alatt leszállítva várta az átadását. 😀

Az átadáskor, Pataky Attila születésnapi buliján az RTL Klub Fókusz című műsorának stábja is ott volt, és az esti adásban kb. 9 másodperc erejéig ez a montázs volt a főszereplő. 😎 3:03-tól látható ez a rész.

Ha Ön is szeretné egy hasonló montázzsal meglepni családtagját, ismerősét, keressen bátran elérhetőségeimen, szívesen segítek!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy esküvő pillanatai egy képben

Olajfestmény hatás fotóból

Erdő - absztrakt triptichon