Mozaikkép a Sarokház Café falára


A héten került föl az egyik legújabb munkám a hódmezővásárhelyi Sarokház Café falára, egy nagyméretű mozaik, melynek alapul szolgáló főképe egy archív fotó a Sarokház épületéről. A háttérben lévő mozaikelemek pedig a cukrászda által készített torták fényképei, közel 150 db.


A mozaikkép elkészítése során szempont volt, hogy az archív fekete-fehér fénykép színeket kapjon, de azért őrizze is meg régies hatását. Ennek következtében a Sarokház Café megannyi színben pompázó édességei az alkotás folyamán kénytelen-kelletlen tompultak, veszítettek fényükből. Leginkább magán az épületen, ahol csak vízjelként láthatóak, körben a képen, a fák lombjain, a füvön, jobban hagytam érvényesülni az eredeti fotókat.


A mozaikkép 140x100 cm-es méretben, öntapadós tapétára lett kinyomtatva, és közvetlen a falra lett felhelyezve. Ez az anyag nagyon praktikus, könnyen kezelhető, kiválóan alkalmazható lakások vagy üzletek falainak dekorálására. Akár egy egész fal lefedhető vele.
A Sarokház épületét ábrázoló nagyméretű fotómozaikon egy-egy háttérkép 6×4,5 cm-es, így közelről böngészve a torták is jól kivehetők.


Ha Ön is szeretne egy saját mozaikképet a saját fotóalbumaiból, keressen bátran, szívesen segítek. Az öntapadós tapétán kívül természetesen a képeket leginkább fotópapírra, művészpapírra vagy a közkedvelt művészvászonra nyomtatom. A nyomatokat keretezem is - vászonnál vakrámára feszítem - , tehát Ön falra akaszthatóan kapja meg azokat.

Hajdú Ervin Ottó
digitális grafikus
+36 70 978 60 48


*Az archív fotót Hegyi Endre biztosította: www.hegyifoto.hu
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szakmai kitérővel fűszerezve

Egy esküvő pillanatai egy képben

Mozaikkép madártávlatból