Mozaikképet a falra! Szó szerint.

Egyik megrendelőm épp kislányai szobáit újította fel, és azokba szeretett volna valami modern, fényképes dekorációt. Több variációt figyelembe véve végül is a mozaikképre, vagy más néven fotómozaikra esett a választás, itt ugye a főkép több száz kis képből van kirakva.
Elég nagy, 200x250 cm-es falfelületekről volt szó, ebből fakadóan a kezdetektől fogva csakis a nyomtatott tapéta jöhetett számításba. Az elküldött anyagminták alapján a festővászon lett a győztes. Eleddig ezt az anyagot falra nem ragasztottuk, de a mesterember kipróbálta a megrendelőmnél, s közben mi is itthon: működött. A festővásznat simán fel lehet ragasztani a falra.

Az anyagtesztek után jöttek a fotók a két kis hölgyről, amint épp hatalmas lovukon ülnek, fenn a magasban, teljes harci díszben. :-) Melléjük érkezett a több száz háttérfénykép is a család életéről, főszerepben a lányokkal, ezek kerülnek majd a háttérbe.


Ezután elkészültek az első tervek. Legelőször is retusálni kellett a fotókat, eltüntetni egy-két oda nem illő részletet, de főképp átalakítani a fekvő képeket állóvá, megnövelve a képek méretét alul jókora mennyiségű homokkal, felül pedig a kék éggel.
Mivel a mozaikok maguk elég nagyok, így arányosan a háttérelemek is nagyobbak tudtak lenni az átlagosnál, egy-egy kis kép 6x4,5 cm-es lett. Elég nagyok ahhoz, hogy a szobából bárhonnan nézve is kivehetők legyenek.
A lányok és a lovak a végső képekre eredeti formájukban kerültek, tehát rajtuk (vagy épp alattuk, nézőpont kérdése) nem jelentek meg a háttérelemek. Ennek eldöntését a tervezés során biztosított különböző átlátszóságú mozaikos verziók segítették. Azaz a végső mellett készült olyan tervezet is, amely teljesen mozaikos volt, és olyan is amely félig áttetsző. Ekkora képméretnél és ilyen arányoknál a szereplők eredeti megjelentetése kitűnő választásnak bizonyult.


A megszerkesztett mozaikképek két-két részletben lettek kinyomtatva. Egy kép így két darab 1x2,5 méteres csíkból állt, mely csíkokat a festőmester ragasztotta egymás mellé a gyerekszobák falain. Íme a végeredmény, a festővásznak már fent a falon a készülő szobákban:


Ha ön is szeretne egy ilyen mozaikképet - de természetesen, ha ennél kisebbet, akkor is, hisz a fotómozaikok már kb. 40x50 cm-es mérettől élvezhető minőségben készíthetők el -, akkor keressen meg nyugodtan weboldalamon keresztül, vagy akár személyesen is: www.mozaikkep.hu

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy esküvő pillanatai egy képben

Olajfestmény hatás fotóból

3D-s tapéta