2014. október 4., szombat

Mozaikképet a falra! Szó szerint.

Egyik megrendelőm épp kislányai szobáit újította fel, és azokba szeretett volna valami modern, fényképes dekorációt. Több variációt figyelembe véve végül is a mozaikképre, vagy más néven fotómozaikra esett a választás, itt ugye a főkép több száz kis képből van kirakva.
Elég nagy, 200x250 cm-es falfelületekről volt szó, ebből fakadóan a kezdetektől fogva csakis a nyomtatott tapéta jöhetett számításba. Az elküldött anyagminták alapján a festővászon lett a győztes. Eleddig ezt az anyagot falra nem ragasztottuk, de a mesterember kipróbálta a megrendelőmnél, s közben mi is itthon: működött. A festővásznat simán fel lehet ragasztani a falra.

Az anyagtesztek után jöttek a fotók a két kis hölgyről, amint épp hatalmas lovukon ülnek, fenn a magasban, teljes harci díszben. :-) Melléjük érkezett a több száz háttérfénykép is a család életéről, főszerepben a lányokkal, ezek kerülnek majd a háttérbe.


Ezután elkészültek az első tervek. Legelőször is retusálni kellett a fotókat, eltüntetni egy-két oda nem illő részletet, de főképp átalakítani a fekvő képeket állóvá, megnövelve a képek méretét alul jókora mennyiségű homokkal, felül pedig a kék éggel.
Mivel a mozaikok maguk elég nagyok, így arányosan a háttérelemek is nagyobbak tudtak lenni az átlagosnál, egy-egy kis kép 6x4,5 cm-es lett. Elég nagyok ahhoz, hogy a szobából bárhonnan nézve is kivehetők legyenek.
A lányok és a lovak a végső képekre eredeti formájukban kerültek, tehát rajtuk (vagy épp alattuk, nézőpont kérdése) nem jelentek meg a háttérelemek. Ennek eldöntését a tervezés során biztosított különböző átlátszóságú mozaikos verziók segítették. Azaz a végső mellett készült olyan tervezet is, amely teljesen mozaikos volt, és olyan is amely félig áttetsző. Ekkora képméretnél és ilyen arányoknál a szereplők eredeti megjelentetése kitűnő választásnak bizonyult.


A megszerkesztett mozaikképek két-két részletben lettek kinyomtatva. Egy kép így két darab 1x2,5 méteres csíkból állt, mely csíkokat a festőmester ragasztotta egymás mellé a gyerekszobák falain. Íme a végeredmény, a festővásznak már fent a falon a készülő szobákban:


Ha ön is szeretne egy ilyen mozaikképet - de természetesen, ha ennél kisebbet, akkor is, hisz a fotómozaikok már kb. 40x50 cm-es mérettől élvezhető minőségben készíthetők el -, akkor keressen meg nyugodtan weboldalamon keresztül, vagy akár személyesen is: www.mozaikkep.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Én ajánlom

Olajfestmény hatás fotóból

Ma délelőtt új technikával próbálkoztam, és ennek végeredménye lett az alábbi kép. Az olajfestmény hatású grafikához az eredeti fotót az Aff...

Mások ezt olvasták