Harcos lány a jeges vízben


A hosszú hétvégén volt egy kis szabadidőm, meg persze kedvem és nem utolsó sorban egy kis restanciám is, ezért nekiláttam, hogy készítsek egy új képet. A szomszédasszony lányáról még a jómúltkor lekaptunk egy pár fotót, ezekből kellett volna valamit összehoznom felelőtlen ígéretem szerint. Ismét csak a képek válogatása közben jött az ötlet, mi lenne, ha Dalmicsekből harcos lányt faragnánk, aki épp a jeges vízben álldogálva néz - nem annyira - ránk, hideg tekintettel.
Kiindulásnak akadt egy fotó a fagyos ártérről, melyet az egyik télvégi családi sétánkon, a mártélyi Tisza-holtágban készítettem. Ehhez jött párba a másik fénykép a modell testéről, a fejet egy harmadik képről szedtem - az jobban illett a tervhez -, a keze pedig egy negyediken állt jól. Kellett még egy kard, meg egy jó kis tetkó a hátára, és már együtt is voltak az összetevők.

A többi már csak idő és munka kérdése volt, s később még egy kis finomítás a nyomtatás előtt.



Megjegyzések

  1. Köszi!
    Küldesz egy képet, rólad is csinálok ilyet. :-)

    VálaszTörlés
  2. Szia Ervin , megkérdezhetem, mivel dolgozol?

    VálaszTörlés
  3. Kedves Névtelen!

    Nagy titkot nem tudok elárulni neked, aránylag egyszerű módszerrel dolgozom. A fotókat egy Canon EOS Kiss X4-essel csinálom. Kiegészítőként szolgál hozzá egy kisebb stúdióvaku szett. Próbálok fotós babérokra is törni. :-)
    A képfeldolgozáshoz, tervezéshez több féle programot is használok, vektor- és pixelgrafikusakat egyaránt, de a hangsúly nem is ezen van, hisz elvégre ezek csak eszközök. Nem egy adott szoftver verziószámán múlik a képed minősége. ;-)
    Annál inkább a printeren. A nyomtatáshoz ismét egy Canon eszközt szoktam segítségül hívni, egy iPF6100-ast. Ez a nyomtató brilliáns színekkel dolgozik, 12 fejes, szemben az átlagos 4-gyel, így árnyalatai sokkal gazdagabbak. És színei ráadásul még tartósak is.

    Ha valami kérdésed adódna még, nyugodtan keress meg személyesen, jobbra fönt vannak az elérhetőségeim.

    Üdv,
    Ervin

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy esküvő pillanatai egy képben

Olajfestmény hatás fotóból

Erdő - absztrakt triptichon